Najbogatiji Bosanac i najmoćniji čovjek Balkana u pohodu na Dalmaciju! Tko je misteriozni tajkun koji osvaja Jadran?

Samozatajan, ali utjecajan – tako bi se moglo opisati jednoga od najbogatijih ljudi na Balkanu, milijunaša iz bosanskohercegovačkog Kiseljaka, Tihomira Brajkovića, koji kreće u svojevrsni pohod na Jadran.

Naime, prema pisanju lokalnog dubrovačkog.hr-a na glavici Babina kuka, iznad hotela More ovaj će tajanstveni bogataš graditi šest vila, a raščišćavanje parcela već je krenulo sječom makije, dok bi uskoro trebali krenuti i radovi na iskopu. Brajkovićeva dubrovačka tvrtka Šest luksuznih vila d.o.o., vlasnik je interesantnog zemljišta koje se nalazi u ulici Kadrinala Stepinca gdje stambene zgrade grade i Emir Spahić, Edin Džeko, Roko Tolić, Ivana i Nikola Sršen te Ines Valentić.

Kako tvrde oni upućeni u projekt ovog utjecajnog poduzetnika tvrde kako se radi o luksuznom zdanju. Takvo što zapravo ne čudi, jer Brajković je među ostalim poznat i kao građevinar, a kroz taj je sektor gradio svoje bogatstvo. Spomenuta tvrtka Šest luksuznih vila nalazi se u Vukovarskoj ulici, a kao osnivač spominje se švicarska tvrtka PET engineering AG koju vodi Josip Šubašič, dok se Brajković u toj tvrtci spominje kao direktor.

Brajković je ujedno vlasnik tvrtke Meso-Impex i Tibra Pacific, a osim gradnje po Dubrovniku o njee znade da je u Sarajevu na Stupu lani u kolovozu krenuo s gradnjom tri zgrade. Mediji u susjednoj BiH o njemu su izvještavali zbog tv rtke Meso-Impex koja državi duguje preko 9 milijuna konvertibilnih maraka, a hrvatska javnost njime se bavila zbog situacije koja se odvila 2015.godine u Makarskoj. U tom je gradu naime, Brajković kanio graditi zgradu tik uz zvjezdarnicu i astro park u državnom vlasništvu. Zanimljivo je spomenuti i kako je gotovo cijela Glavica u Uvali Lapad još 2005.godine prenamijenjena u zonu srednje gustoće izgrađenosti, na čijem se kosom terenu dozvoljava gradnja zgrada visine do 15 metara, a prije toga bila je u zelenoj zoni. Kada se govori o Brajkoviću tada valja napomenuti i da je riječ o jednome od najbogatijih poduzetnika u regiji prema Forbesu,a niti to ne čudi budući da posljednjih nekoliko godina investira na sve strane, među ostalim razmatrao je opciju gradnje hidroelektrane na rijeci Bosni.

Rođen je 1972.godine u selu Oglavku kod Brestovskog na granici Fojnice i Kiseljaka, a toliko je tajanstven da je njegovu samostalnu fotografiju nemoguće pronaći. Ujedno, ovaj bosanskohercegovački tajkun potječe iz obitelji koja se uspješno bavila poljoprivredom, i to na način da su zemlju od nekadašnjih zadruga unajmljivali, a ono što su proizveli prodavali bi u Sarajevu i okolici. U prvi veći biznis Brajković ulazi nakon rata osnivajući tvrtku Meso-Impex, a prema nekim navodima u to doba niz europskih zemalja počeo se rješavati mesa iz rezervi koje je bilo pred istekom roka, a u tome mesu mnogi su nanjušili priliku za profit jer se prodavalo za minimalne cijene. U kratkom roku Brajković se domogao Mercedes hladnjače, ali i izgradio vozni park o kojem mnogi mogu sanjati, a kamioni su kupovani mahom u kešu.

Uz posao s mesom, Brajkovići u Kiseljaku dižu poslovni centar, ali i diskoteku Pacific u koju su zalazili kako stanovnici Bosne i Hercegovine, tako i gosti iz Dalmacije, a nakon toga Brajković se okreće i stanogradnji.

izvor: https://www.dnevno.hr

Podeli sa prijateljima:
close

🤞 Ne propustite ni jednu vest!

Mi ne šaljemo neželjenu poštu! Za više detalja pogledajte našu politiku privatnosti.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.