Site icon BalkaPress.com

Žene bolje pamte od muškaraca

Odavno traje bitka između muških i ženskih mozgova. Ali, sada je potvrđeno, u najnovijem istraživanju stručnjaci sa Univerziteta Kembridž potvrđuju da žene imaju daleko bolje pamćenje od muškaraca.

Stručnjaci su u najnovijem istraživanju otkrili da na pamćenje osobe snažno utiču faktori kao što su pol i stepen obrazovanja. Ovo zanimljivo otkriće će verovatno i doprineti shvatanju uzroka i prepoznavanju ranih znakova Alchajmerove bolesti.

Iako su veze i uticaj između pola i nivoa obrazovanja s kognitivnom funkcijom i ranije bile ispitivane, tek ovo istraživanje je uspelo da stvarno dokaže da ovi faktori određuju kakvo će biti naše pamćenje.

Pomoću novih podataka, u budućnosti će moći bez problema da se testira pamćenje neke osobe s obzirom na godine, pol i stepen obrazovanja.

Poznato je da žene imaju duži jezik, pa nadmašuju muškarce u verbalnim sposobnostima, a muškarci su bolji od žena u snalaženju u prostoru, iako one to nikada ne bi priznale.

Zanimljivo istraživanje pamćenja je bilo povezano sa snalaženjem u prostoru, pa se moglo očekivati da će muškarci ostvariti bolje rezultate. Ipak, na veliko iznenađenje, žene su se i u ovome segmentu pokazale znatno bolje.

Izvor:blic.rs

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version