Žene bolje pamte od muškaraca

Odavno traje bitka između muških i ženskih mozgova. Ali, sada je potvrđeno, u najnovijem istraživanju stručnjaci sa Univerziteta Kembridž potvrđuju da žene imaju daleko bolje pamćenje od muškaraca.

Stručnjaci su u najnovijem istraživanju otkrili da na pamćenje osobe snažno utiču faktori kao što su pol i stepen obrazovanja. Ovo zanimljivo otkriće će verovatno i doprineti shvatanju uzroka i prepoznavanju ranih znakova Alchajmerove bolesti.

Iako su veze i uticaj između pola i nivoa obrazovanja s kognitivnom funkcijom i ranije bile ispitivane, tek ovo istraživanje je uspelo da stvarno dokaže da ovi faktori određuju kakvo će biti naše pamćenje.

Pomoću novih podataka, u budućnosti će moći bez problema da se testira pamćenje neke osobe s obzirom na godine, pol i stepen obrazovanja.

Poznato je da žene imaju duži jezik, pa nadmašuju muškarce u verbalnim sposobnostima, a muškarci su bolji od žena u snalaženju u prostoru, iako one to nikada ne bi priznale.

Zanimljivo istraživanje pamćenja je bilo povezano sa snalaženjem u prostoru, pa se moglo očekivati da će muškarci ostvariti bolje rezultate. Ipak, na veliko iznenađenje, žene su se i u ovome segmentu pokazale znatno bolje.

Izvor:blic.rs

Podeli sa prijateljima:
close

🤞 Ne propustite ni jednu vest!

Mi ne šaljemo neželjenu poštu! Za više detalja pogledajte našu politiku privatnosti.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.