Uvođenjem nove opcije WhatsApp kreće u bitku protiv širenja lažnih vijesti

Popularna aplikacija WhatsApp ograničava broj slanja jedne poruke s jednog naloga drugim korisnicima. Kako prenosi Sky News, ovim novitetom se aplikacija upušta u borbu protiv širenja lažnih vijesti.WhatsApp, jedna od najvećih aplikacija za razmjenu poruka na svijetu, najveće promjene od svog osnivanja napravila je u Indiji prošlog ljeta kao način borbe protiv pozivanja na ubistva i javna linčovanja putem ove aplikacije. Trenutno se kreće u akciju promjena u zemljama širom svijeta.

Promjene će najprije moći osjetiti korisnici Androida, a nakon toga će novo ažuriranje stići i na iPhone.

Victoria Grand, potpredsjednica resora za politiku i komunikacije WhatsAppa, izjavila je da je kompanija u vlasništvu Facebooka odlučna u borbi protiv „dezinformacija i glasina“.

Ažuriranje koje smanjuje broj korisnika kojima se poruka može proslijediti s 20 na pet najavljeno je najprije u Indoneziji u kojoj se održavaju opći izbori u aprilu.

Međutim, WhatsApp će zadržati end-to-end enkripciju koja omogućava da 1,5 milijardi korisnika neometano razmjenjuje tekstove, fotografije i videozapise u potpunoj privatnosti, što je čak izvan kontrole i samog WhatsAppa.

izvor:Klix.ba

Podeli sa prijateljima:
close

🤞 Ne propustite ni jednu vest!

Mi ne šaljemo neželjenu poštu! Za više detalja pogledajte našu politiku privatnosti.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.