Site icon BalkaPress.com

Ovo je voditelj kakvog nikada niste videli, evo i zašto! (VIDEO)

Kineska novinska agencija Sinhua predstavila je prvog virtuelnog televizijskog voditelja, čiji su glas, izrazi lica i pokreti identični čovečijim, a uz to je sposoban da samostalno reaguje na video-snimke u direktnom prenosu i da čita tekstove poput profesionalca od krvi i mesa.

„Poslednji krik veštačke inteligencije“ Sinhua je predstavila zajedno sa kompanijom koja se bavi internet pretraživačima, Sogou.com, na petoj svetskoj konferenciji o internetu u provinciji Džeđijang, prenose francuski mediji.

Prvi prezenteri kao produkti veštačke inteligencije pojavljivaće se na različitim Sinhuinim kanalima, pre svega na programima na engleskom i kineskom jeziku, kao i na velikoj kineskoj društvenoj mreži WeChat ili, pak, na veb stranici televizijskog kanala kineske novinske agencije.

Ovi voditelji „napravljeni“ su po ugledu na dvojicu pravih voditelja te televizije, i jedan će program voditi na engleskom, a drugi na kineskom jeziku.

Sinhua je istakla da je virtuelni voditelj od sada punopravni član njene ekipe, sa nimalo zanemarljivim adutom koji će, zasigurno, odjeknuti u zapadnim medijima – može da radi 24 sata bez prekida, sedam dana u nedelji.

Postoji mogućnost da se veštačka inteligencija, kad je reč o odnosima s javnošću, primeni i na druge sektore, kao što su bankarstvo ili medicina.

Pogledajte!

izvor: youtube | mondo.rs

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version