HOTEL KAKSLAUTTANEN: IGLU SELO SA VELIČANSTVENIM POGLEDOM

glu selo u Kakslauttanenu u Finskoj je jedno od najromantičnijih odmarališta na Zemlji u kojem možete ležati u luksuznom iglu sa staklenim krovom i uživati u spektakularnom prizoru na nebu – aurori borealis zajedno sa milionima blještavih zvijezda.

Pošto su napravljeni od posebnog stakla, pogled iz iglua ostaje kristalno jasan čak i kada temperatura vani padne na -30 °C. Svaki iglu je opremljen toaletom i luksuznim krevetom, temperature su ugodne, a kao da sve to nije dovoljno, u iglue su čak ugrađene i saune.

Iglu-selo-1

Osim staklenih iglua (20), odmaralište nudi i klasične iglue od snijega (60), restoran od snijega, galeriju s ledenim skulpturama i sniježnu kapelicu za vjenčanja. Iglu selo počinje sezonu svake godine između decembra i januara, ovisno o vremenskim uslovima, a ostaje otvoren sve do kraja aprila.

Pored spektakularnog noćnog neba i jedinstvenog smještaja, Hotel Kakslauttanen nudi i izlete, bilo da želite ići na sankama koje vuku psi, sobovi, ili ipak na motorni pogon. Pored toga, tu su ribolov u ledu, skijaška staza duga 180 km, a također možete posjetiti i Sampo ledolomac, jedini ledolomac na svijetu otvoren za turiste.

Iglu-selo-2
Iglu-selo-3
Iglu-selo-4
Iglu-selo-5
Iglu-selo-6
Iglu-selo-7
Iglu-selo-8
Iglu-selo-9
Iglu-selo-10
Iglu-selo-11
Iglu-selo-12
Iglu-selo-13
Iglu-selo-14
Podeli sa prijateljima:
close

🤞 Ne propustite ni jednu vest!

Mi ne šaljemo neželjenu poštu! Za više detalja pogledajte našu politiku privatnosti.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.