Site icon BalkaPress.com

Federer na pragu odluke koja miriše na završetak teniske karijere?

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.Roger Federer sljedećih će dana odlučiti hoće li u 2019. godini nakon dvije sezone pauze ponovo igrati na zemljanim turnirima, a ako potvrdi ponovno pojavljivanje na Roland Garrosu, to bi moglo značiti da bi mu to mogla biti i zadnja godina u karijeri…

Slavni 37-godišnji Švicarac može se pohvaliti podvigom koji nikome još nije uspio: točno tisuću tjedana nalazi se među stotinu najboljih tenisača svijeta.

Federer je gotovo 20 godina dio elite, a trenutno se nalazi na trećem mjestu ATP ljestvice, iza Đokovića i Nadala.

No, nitko ne može trajati vječno pa ni veliki Roger. S obzirom na njegova trenutna razmišljanja, mogla bi mu 2019. godina biti i posljednja.

Naime, Federer je blizu odluke da se vrati igranju na zemljanim turnirima, onome što je izbjegavao u prethodne dvije sezone kako bi produžio svoju karijeru.

‘Imam ideju kako bi to moglo izgledati. Ali planiranje je poput puzli, zbog toga sve moramo detaljno raspraviti,’ izjavio je osvajač 20 Grand Slam turnira koji trenutno trenira u Dubaiju.

Ako se Federer zaista odluči vratiti na Roland Garros, razlog tome može biti njegova želja da još jednom okusi igranje na prestižnom Grand Slam turniru u Parizu prije nego što ode u zasluženu mirovinu. Kada će to biti, ovisit će o rezultatima i zdravlju, no nikog ne bi začudilo da se oprosti na turniru u svom rodnom Baselu u listopadu sljedeće godine…

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version